mandag 11. januar 2016

Uten mat og drikke duger helten ikke.

Mat må man ha :-)

Det Kambodsjanske kjøkken er ikke så helt ulikt det Thailandske, de bruker litt mindre chili, sukker og kokkos, men tilgjengjeld bruker de mye mer urter enn det Thailandske.
Det er flere land som har hatt inflytelse på det Kambodsjanske kjøkken, Vietnam, India, Kina, Portugal, Spania og Frankrike.

Mye gode smaker og mange rare ingredienser i det Kambodsjanske kjøkken.

På The Plantation i Phnom Penh fikk vi en av de beste Lok Lak´ene jeg har smakt.
(Biff i en god saus laget av soy saus, oyster saus, chilisaus, ketchup og  mye krydder)

Menyer, en med Kambodsjanske retter og en med vestlige retter.

Ikke lett å velge rett rett med alle disse gode rettene.



Khmer BBQ var heller ikke så dumt nei. En litt mer skeptisk far , men han spiste både krokodille, hai og blekksprut men foretrakk nok kylling biff og svin.










En dagstur til en flytende landsby på Tonle Sap har vi også fått med oss, med middag på en av de flytende restaurantene. 






Maten var veldig god men renholdet ikke like bra, så det kjennes i magen i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar